Sporthal Egerbos kiest voor groene daken en gevelbegroeiing

Sporthal Egerbos kiest voor groene daken en gevelbegroeiing

donderdag 2 april 2015

Sporthal Egerbos kiest voor groene daken en gevelbegroeiing

Sportcomplex Egerbos in Venlo is vernieuwd volgens de uitgangspunten van cradle-to-cradle (C2C). De focus voor Egerbos lag op het gebruik en opwekking van schone energie, het gebruik van gezonde en veilige materialen en het inzetten van functioneel groen.

De groene gevels en daken hebben niet alleen een positief effect op de beleving, maar ook op luchtkwaliteit, waterhuishouding en energiegebruik. Omwonenden zijn erg blij met de mooie groene uitstraling van het gebouw en ook vanuit het overgrote deel van het sportcomplex hebben sporters, bezoekers en medewerkers zicht op groen. De gevelbegroeiing vermijdt bovendien zonlicht op de gevels en voorkomt zo opwarming. Een bijkomend voordeel van de gevelbegroeiing is dat er geen graffiti meer op de muren gespoten kan worden. Dit kwam op het oude gebouw regelmatig voor.

Gevelbegroeiing van grondgebonden klimplanten

De gevelbegroeiing is aangelegd in het voorjaar en in de zomer van 2014. De beplanting bestaat uit uit grondgebonden klimplanten; Hedera Hibernica (Ierse klimop). Deze is gedeeltelijk in plantenbakken geplant en gedeeltelijk in de volle grond. Tegen de gevel is een metalen rasterwerk met afstandshouders gemonteerd waarlangs de klimop omhoog kan klimmen en zo een mooie groene gevel kan vormen. Dit zal enkele jaren in beslag nemen.

Bron en foto's: Jonkers hoveniers

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: