Venlo, stadskantoor

 

Stadskantoor Venlo

Het stadskantoor van de gemeente Venlo is een bijzonder gebouw, omdat het is ontworpen en gebouwd volgens het principe van Cradle to Cradle (C2C). Afval bestaat niet. Alle producten zijn een voedingsbodem voor iets nieuws. Producten worden zó ontworpen, dat na gebruik de grondstoffen weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Cradle to Cradle gaat over het toevoegen van waarde. Een product wordt zo ontworpen dat het voordeel oplevert voor mens, milieu en economie.

De vraagstelling van de opdrachtgever was duidelijk: een groene
klimaatgevel die verder gaat dan alle bestaande systemen. Een duurzame gevel, circulair, cradle to cradle en luchtgezuiverd. De vervuilde lucht uit het gebouw wordt via de spouw door het gevelsysteem naar buiten geblazen waarna de beplanting in de gevel de lucht reinigt.

De totale oppervlakte aan de groene gevel bedraagd 2150 m2 en is daarmee de grootste groene klimaat gevel van de wereld en uniek in zijn soort.

Bekijk de documentaire van het stadskantoor:

Bron: Gemeente Venlo / Foto's: Mostert De Winter 

Delen op: