200ste Green Deal stimuleert groene daken

200ste Green Deal stimuleert groene daken

dinsdag 25 oktober 2016

200ste Green Deal stimuleert groene daken

Vijf nieuwe Green Deals, waaronder de 200ste, werden tijdens de Innovation Expo in Amsterdam ondertekend door minister Kamp van het ministerie van Economische Zaken. De eer om het honderdtal rond te maken, viel ten deel aan de Green Deal Groene Daken. Deze deal – die later ook gesigneerd wordt door staatssecretaris Martijn van Dam -beoogt om daken anders te gebruiken waardoor het mogelijk is om water te bufferen, oververhitting tegen te gaan en de biodiversiteit te stimuleren.

Green Deals hebben de afgelopen jaren bewezen dat de overheid, NGO’s en bedrijfsleven samen veel voor elkaar kunnen krijgen om een groene economie te realiseren. Er werden tal van projecten gelanceerd en succesvol afgerond. Door van elkaar te leren én elkaar te ondersteunen zijn grote slagen gemaakt. Maar er liggen ook nog veel kansen. Met de vijf deals die minister Kamp van Economische Zaken 13 april ondertekende krijgen een aantal van die kansen een versnelling.

Groene Daken fase 2

Begroeide (gebruiks)daken bieden kansen om ecosystemen te versterken in de gebouwde omgeving. Ze kunnen fijnstof afvangen, hittestress verminderen en de biodiversiteit in steden vergroten. Partijen willen in de tweede fase van deze Green Deal een nieuw maatschappelijk verdienmodel toetsen, actief kansen signaleren en pilots initiëren.

Meer informatie over de afgeronde eerste fase en deelnemende partijen vindt u op de website Groen Boven Alles.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: