Unipro groenste bedrijf van Overijssel

Unipro groenste bedrijf van Overijssel

vrijdag 16 januari 2015

Unipro groenste bedrijf van Overijssel

Unipro is winnaar van de Groene Twinkeling, de jaarlijkse prijs voor de groenste onderneming van Overijssel. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 15 januari van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Natuur en Milieu Overijssel (NMO) en Landschap Overijssel, werd de prijs uitgereikt. Met het uitreiken van de Groene Twinkeling laten de groene organisaties zien dat biodiversiteit en ondernemerschap goed samen gaan en stimuleren zij bedrijven zich sterk te maken voor natuur en biodiversiteit.

Groen dak

Unipro wint de prijs mede vanwege het unieke bedrijfspand met een groen dak, waardoor het pand op bijzondere wijze opgaat in het landschap en andersom. Het groene dak draagt niet alleen bij aan de biodiversiteit maar heeft ook een energie- en waterbesparende functie. Jacob van Olst, jurylid en directeur van Landschap Overijssel licht toe: “Ondanks dat Unipro opereert in een bedrijfstak waar gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, positioneert ze zich op groene wijze. Onder andere met een bedrijfspand dat CO2 neutraal is, energie- en waterbesparend is ingericht en volledig is voorzien van een groen, sedumdak.

Versterken van biodiversiteit

De prijs werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst die de vier groene organisaties jaarlijks organiseren voor politiek, overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De Groene Twinkeling is een wisselbokaal, die wordt overhandigd aan een bedrijf dat zich op een onderscheidende manier inzet voor biodiversiteit. Godelieve Wijffels, directeur Natuur en Milieu Overijssel: “Goede voorbeelden, zoals Unipro, inspireren bedrijven en burgers om zich op hun eigen manier in te zetten voor het behoud van die waardevolle verscheidenheid van planten en dieren”.

De groene Twinkeling wordt mede mogelijk gemaakt door: RVO - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.     

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: