Vernieuwde website 'Groen Boven Alles' online

Vernieuwde website 'Groen Boven Alles' online

donderdag 22 januari 2015

Vernieuwde website 'Groen Boven Alles' online

Deze week is de vernieuwde website ‘Groen Boven Alles’ live gegaan. De website is een initiatief van VHG Vakgroep Dak- en Gevelbegroeners en biedt uitgebreide informatie over de voordelen van dak- en gevelgroen, actuele nieuwsberichten en aansprekende voorbeelden.

Met de site wil VHG de meerwaarde van groene daken en gevels duidelijk maken aan diverse partijen in de sector: beleidsmakers, architecten, woningcorporaties, scholen, VvE's en geïnteresseerde particuliere woningeigenaren. “Groene daken en gevels zijn nog niet standaard in Nederland” legt beleidsmedewerker Mario Geuze van VHG uit. “En dat terwijl de maatschappelijke en economische voordelen ervan zo groot zijn. Denk aan waterberging, vermindering van fijnstof en hittestress, meervoudig ruimtegebruik, energie- en kostbesparing, meer sociale cohesie en veiligheid en betere gezondheid.” Op de website vindt de bezoeker een overzicht van al deze voordelen, inclusief de wetenschappelijke onderbouwing. Ter inspiratie zijn mooie voorbeelden uit de praktijk opgenomen.

Stimuleringsmaatregelen en professionele bedrijven

Groen Boven Alles helpt de geïnteresseerde bezoeker zijn weg te vinden in de vele stimuleringsmaatregelen die er inmiddels zijn in diverse gemeenten. Op de kaart van Nederland zijn alle stimuleringen in de vorm van subsidie of aantrekkelijke leenvoorwaarden weergegeven. Met één klik is direct aanvullende informatie toegankelijk gemaakt.

Wie na het bestuderen van alle informatie meer wil weten over de concrete mogelijkheden voor een groen dak of groene gevel, kan op de site zoeken naar een professionele dak- en gevelbegroener.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: