Informatieavond groene daken in Leiden

Informatieavond groene daken in Leiden

maandag 9 februari 2015

Informatieavond groene daken in Leiden

Op woensdag 11 februari organiseert Duurzaam Leiden een informatieavond over Groene daken. De avond is bedoeld voor ieder die zelf een Groen dak wil en er meer over wil weten. Maar ook voor ieder die wil helpen om meer groene daken in de eigen buurt of stad gerealiseerd te krijgen. Het streven is om een werkgroep te vormen die de kansen opzoekt en uitwerkt. Voor een gezamenlijk plan is het mogelijk om 50% cofinanciering aan te vragen bij het Fonds Lokale Initiatieven.

Groene denkers en doeners en organisatietalenten kunnen samen een hoop bereiken.

Een groen dak heeft vele voordelen. De begroeiing isoleert en houdt 50% van het regenwater vast en geeft het langzaam af. Daardoor zorgt het voor een prettiger klimaat op hete dagen. De planten vangen stof uit de lucht, nemen CO2 op en geven zuurstof af. Een groen dak zorgt voor meer planten en dieren in de stad. De begroeiing zorgt voor een langere levensduur van het dak. En in een versteende stad is het belangrijk dat er meer groen is; het groen draagt bij aan de gezondheid. De ruimte op het dak kan voor extra oppervlakte aan tuinen zorgen, en plekken om groente en kruiden te kweken.

De avond wordt gehouden in bezoekerscentrum Weidezicht, op het erf van kinderboerderij Merenwijk, Parkzicht 100 in Leiden.

Er zijn experts aanwezig op het gebied van aanleg en onderhoud van groene daken, ontwerp van daktuinen, groene daken op schoolgebouwen en een ervaringsdeskundige met een zelf aangelegd groen dak in Groenoord-Zuid. Er zijn gelukkig al vele voorbeelden van groene daken, maar in Leiden zie je ze nog weinig. Zie je mogelijkheden voor een groot groen dak , of misschien een dakakker, dan kun je op de avond ook medestanders vinden.

Meer info: www.leiden.nl/duurzaam

Bron: Unity.nu / Foto: Duurzaam Leiden

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: