Groene gevel-pionier Patrick Blanc komt kennis delen met Almere

Groene gevel-pionier Patrick Blanc komt kennis delen met Almere

maandag 16 maart 2015

Groene gevel-pionier Patrick Blanc komt kennis delen met Almere

Growing Green is de slogan waarmee Almere toewerkt naar de Wereldtentoonstelling Floriade, die hier in 2022 plaatsvindt. Ook in het stadshart gaan planten een veel grotere rol spelen. Expert en uitvinder van de groene gevels, Patrick Blanc, komt naar Almere om te vertellen over de verticale tuinen die hij wereldwijd - van Kaapstad tot Miami - over muren laat groeien.

Dag van de Architectuur

Zijn creaties zijn stuk voor stuk kunstwerken vol levend groen. Tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 20 juni in Almere geeft Blanc daarover een openbare lezing in de schouwburg. Hij zal dan alles vertellen over zijn groene gevels. Honderden plantensoorten, waarvan er altijd wel enkele bloeien, klimmen over baksteen en beton omhoog. Mooi om te zien, goed voor het milieu en passend bij een stad als Almere die zich opmaakt voor de Floriade.

De dag voor de lezing gaat Blanc de stad ontdekken, te beginnen bij gebouw De Kunstlinie en het Stadscentrum. Hij deelt zijn kennis en visie met de mensen die met onze stad aan de slag willen en geeft advies over de aanpak.

De Dag van de Architectuur op 20 juni is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in groen in de stad. Het programma begint om 11.00 uur met de traditionele brunch in gebouw De Kunstlinie. Om 12.00 uur start de lezing van Patrick Blanc. Daarna volgt een plenaire discussie onder leiding van architectuurcriticus Jaap Huisman en een tour door Almere Centrum. Om 15.00 uur vindt de afsluiting plaats. Reservering voor deelname kan via jflapper@schouwburgalmere.nl.

Bron: Dichtbij.nl / Foto: Pascal Héni  (Athenaeum Hotel London-lores)

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: