Boomfeestdag: Bijleveld plant boom op tunneldak

Boomfeestdag: Bijleveld plant boom op tunneldak

donderdag 19 maart 2015

Boomfeestdag: Bijleveld plant boom op tunneldak

Zowel Hellendoorns burgemeester Anneke Raven als Overijssels Commissaris der Koning Ank Bijleveld moesten het antwoord schuldig blijven op die prangende vraag: Wanneer wordt de Combitunnel in hartje Nijverdal voor het gemotoriseerde verkeer op de N35 opengesteld?

Extra groen

Bijleveld vertelde dat zij anderhalve week geleden, uiteraard na toestemming van de wegbeheerder Rijkswaterstaat, door de Combitunnel was gereden en daarbij onder de indruk was geraakt van dit megaproject. Bijleveld: "Ik dacht toen echter wel, dat Nijverdal best wat extra groen kan gebruiken."

Sierkers

Hieraan leverde de Commissaris der Koning gistermorgen een persoonlijke bijdrage door samen met Hellendoorns burgemeester Anneke Raven en twee leerlingen van de Nijverdalse basisschool De Wingerd een Japanse sierkers (prunus serulata) op het tunneldak te planten. Dat gebeurde in het kader van de landelijke boomfeestdag. De leerlingen van groep 7/8 van De Wingerd plantten in dat kader bovendien diverse heesters, waardoor de gewenste groene invulling van het tunneldak weer een stukje dichterbij is gekomen.

Bron: Tubantia / Foto: Bert Kamp

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: