Vegetatiedak voor basisschool Monster

Vegetatiedak voor basisschool Monster

donderdag 2 april 2015

Vegetatiedak voor basisschool Monster

Het startsein is gegeven voor de nieuwbouw van basisschool WSKO De Zeester in Monster. Op de plek waar voorheen basisschool WSKO Het Kompas was gevestigd, bouwt de school een nieuw, modern gebouw dat voldoet aan de nieuwste onderwijsbehoeftes en -ontwikkelingen van deze tijd.

De school zal een Brede School worden, waarin ook Kindcentrum Simba, een logopedist, een kinderfysiotherapeut en een orthopedagoog gevestigd zullen zijn, evenals peuterspeelzaal De Kabouters. Naar verwachting zullen de leerlingen in april/mei 2016 gebruik kunnen gaan maken van het nieuwe gebouw.

Groen dak

Bij de bouw zal gebruik worden gemaakt van duurzame materialen, zoals uit Nederland afkomstig hout, dat door een speciale behandeling 15 jaar onderhoudsvrij is. Het dak is een vegetatiedak. Het dak gaat hierdoor langer mee dan een dak van gangbare materialen, bovendien biedt het diverse andere voordelen.

Uiteraard zal de sloop van het oude gebouw met de grootste zorgvuldigheid gebeuren. Hiervoor vindt eerst uitgebreid asbestonderzoek plaats ten behoeve van de veiligheid van de omwonenden.

Bron: Westlanders.nu

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: