Bijzondere tuin voor Naturalis Biodiversity Center in Leiden

Bijzondere tuin voor Naturalis Biodiversity Center in Leiden

vrijdag 10 april 2015

Bijzondere tuin voor Naturalis Biodiversity Center in Leiden

Naturalis Biodiversity Center Leiden heeft het ontwerp en de inrichting van de nieuwe museumtuin, aansluitend aan de nieuwbouw van het museum, in opdracht gegeven aan het team van de Koninklijke Ginkel Groep. Op dit moment rondt de architect NeutelingsRiedijk het definitief ontwerp voor de nieuwbouw af. Opening van de nieuwbouw, inclusief de tuin staat gepland voor 2018.

Levende tuin

De museumtuin gaat een nieuw, openbaar toegankelijk, onderdeel vormen van het museum dat tevens wordt vernieuwd. In deze tuin wil Naturalis de evolutie van planten inzichtelijk maken en een grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten een plek bieden. De levende tuin draagt vanaf de heropening in hoge mate bij aan de museumbeleving. Er worden zogenaamde ‘specials’ aan de inrichting toegevoegd die een extra bijzondere museumbeleving moeten stimuleren, waaronder bijzondere speelplekken zoals; een speelboom, klimdinoskelet en mammoetschommels.

Bijzondere tuin op parkeerruimte

In de ruim 7000 m2 beschikbare ruimte moeten een groot aantal functies een plek krijgen. Door het aanbrengen van een tweede maaiveld over bijna het gehele terrein is optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en wordt elke vierkante meter dubbel ingezet. De parkeerfaciliteiten worden gesitueerd op het maaiveld, daar bovenop wordt een volledige tuin gerealiseerd waar de bezoeker in een groene oase kan ronddwalen. In het museum verwonderen jong en oud zich over het leven op aarde. Door te kijken en, heel belangrijk, door zelf te doen. Een bezoek aan Naturalis is een uniek kijkje in de keuken van de wereld van de biodiversiteit!

Bron en afbeelding: Koninklijke Ginkel Groep

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: