Leiden betaalt helft groen dak

Leiden betaalt helft groen dak

dinsdag 14 april 2015

Leiden betaalt helft groen dak

De gemeente Leiden stelt vijftig procent subsidie beschikbaar voor de aanleg van een duurzaam dak. Die subsidie kan individueel niet worden aangevraagd en daarom richt Groene Daken een collectief op om de subsidie wel mogelijk te maken.

Groene Daken is een duurzaam project dat onlangs werd opgezet samenwerking zoekt met de lokale overheid om zoveel mogelijk groene daken in de stad te bewerkstelligen. Dat zijn platte daken met vetplantjes erop die daardoor een bijdrage leveren aan het milieu. Duurzaam Leiden, een afdeling van de gemeente, steunt het idee met een campagne om meer natuur in de stad te brengen.

Een dak vol vetplantjes is mooi, het voorkomt wateroverlast op straat en zorgt voor meer natuur in een omgeving vol steen. Genoeg redenen om een groen dak aan te leggen, vindt Duurzaam Leiden, de afdeling van de gemeente Leiden die meer natuur in de stad wil.

Michiel Janssen, initiatiefnemer van het project, wil bewoners graag helpen met de subsidieaanvraag. ,,Wij bieden een platform voor de burgers die graag een groen dak willen aanleggen'', aldus Jansen. ,,Het is vaak veel papierwerk en mensen vinden dat toch ingewikkeld. Er zijn genoeg geïnteresseerden, maar hoe graag ze het ook willen, het moet toch worden aangevraagd en daar hebben ze vaak geen zin. Het is net dat laatste steuntje in de rug die wij bieden voor de Leidenaars.''

Janssen benadrukt dat de bewoners toch zelf de eerste stap moeten zetten en dat hij slechts een hulpmiddel is. Voor 7 mei kan er subsidie worden gevraagd voor een dak. Groene Daken neemt de aanvraag dan over en handelt het verder af met de gemeente.

Informatie: www.groenedakenleiden.nl

Bron: Leidsch Dagblad

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: