Haarlem stimuleert groene daken met subsidieregeling

Haarlem stimuleert groene daken met subsidieregeling

maandag 1 juni 2015

Haarlem stimuleert groene daken met subsidieregeling

De gemeente Haarlem stelt de komende jaren 500.000 euro beschikbaar voor nieuwe projecten op het gebied van Duurzaamheid, Groen en de Fiets.

Er komen onder andere subsidieregelingen voor groene daken, groene schoolpleinen, bewonersinitiatieven voor kleinschalig groen

Regeling voor groene daken

Afgelopen najaar diende GroenLinks een motie in voor onder andere het vergroenen van daken van Haarlemmers. Door groen op daken wordt regenwater beter vastgehouden. Ook gaat hier in de zomer een verkoelende werking vanuit. Het is in een versteende stad als Haarlem een vergroenende maatregel.

GroenLinks raadslid Robbert Berkhout: zegt daarover “Het streven is om van Haarlem in 2030 een klimaatneutrale stad te maken. Dat wil zeggen, een stad waarin het energieverbruik per saldo niet tot uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen leidt. Dit kan de gemeente niet alleen, dat moeten we met z’n allen doen. De gemeente kan wel helpen. En dat doet dit college met deze nieuwe regelingen. Met een impuls voor groene daken en ook schone scooters hopen we Haarlemmers te ondersteunen om positieve stappen te nemen op het gebied van milieu en groen.

Samen Doen

Wethouder Duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema is blij met de financiële ondersteuning van duurzame initiatieven: “Ik roep Haarlemmers op gebruik te maken van deze extra gelden zodat we samen zorgen voor een duurzame, groene stad.”

Vanaf vrijdag 29 mei is het mogelijk om hier via de website van de gemeente (www.haarlem.nl) voor in te schrijven.

Op zoek naar stimuleringsregelingen in uw omgeving? Bekijk hier alle informatie op een overzichtelijke interactieve kaart van Nederland.

Bron: GroenLinks Haarlem

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: