Begroeide gevel voor nieuw hotel Vondelpark

Begroeide gevel voor nieuw hotel Vondelpark

maandag 29 juni 2015

Begroeide gevel voor nieuw hotel Vondelpark

De duurzame hotelexploitant Conscious Hotels heeft plannen voor een hotel met 111 kamers aan het Vondelpark. Het wordt het derde hotel in Amsterdam van het bedrijf..

Het nieuwe hotel wordt ontwikkeld aan het begin van de Amstelveenseweg, naast het Autopongebouw, in een pand dat ook grenst aan de Zocherstraat. De verbouwing van het pand zal naar verwachting een jaar duren, Conscious denkt het hotel in de tweede helft van 2016 te kunnen openen.

De hotelketen Conscious Hotels begon op de De Lairessestraat in Zuid en opende later een hotel met 81 kamers op de Overtoom. Op dat hotel is een groot groen dak gerealiseerd, voor het nieuwe pand is de keten in ieder geval van plan een begroeide, geluidswerende muur op het binnenterrein te plaatsen. 

In het pand, dat de eerste zeven huisnummers van de Amstelveenseweg behelst en doorloopt naar de achtergelegen Zocherstraat, komen 111 kamers, een restaurant, een vergaderzaal en een parkeergarage. Daarvoor wordt in het pand een extra verdieping gebouwd aan de kant van de Amstelveenseweg en drie extra verdiepingen aan de Zocherstraat.

Stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester noemt het hotel een mooie aanwinst voor Amsterdam-West. 'Na een tijd van leegstand op deze plek is er nu een nieuwe impuls voor de buurt.'

Bron en foto: Parool

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: