Groenste woontoren in Vietnam

Groenste woontoren in Vietnam

donderdag 1 oktober 2015

Groenste woontoren in Vietnam

Groener wonen, dan binnenkort mogelijk is in Vietnam, kan bijna niet. Architecten ontwierpen een drie uitzonderlijke woontorens, bedekt met weelderige vegetatie.

De woontorens komen te staan in Ho Chi Minh City, een van de grootste economische grootmachten van Vietnam. Het architectenbureau Vo Trong Nghia Architects bedacht de uitzonderlijk creatie om aan de toegenomen vraag naar woningen te voldoen. Het ontwerp werd gepresenteerd op de World Expo in Milaan.

Hoogtepunt van het ontwerp vormen de luchtbruggen, die de gebouwen met elkaar verbinden. De drie torens van 22 verdiepingen herbergen 720 appartementen. Het perceel van 67.000 vierkante meter ligt tussen twee rivieren, op slechts drie kilometer van het centrum van Ho Chi Minh City.

Beschermen

Alle bewoners kunnen genieten van een balkon beplant met bamboe. De plantensoorten die worden gebruikt in het complex zijn zo uitgekozen dat ze beschermen tegen de zon en de luchtkwaliteit in de stad verbeteren.

De groene gebouwen moeten het groeiende stedelijke landschap verzachten en de grote hoeveelheid beton aan het oog onttrekken. ,,Terwijl andere projecten het verlies van het groen in de stad versnellen, zorgen de groene brug en groene gevel van dit ontwerp juist voor extra comfort voor de bewoners", aldus één van de architecten tegen de Franse krant Le Figaro.

Het architectenbureau onthulde vorige maand nog een bijna vergelijkbaar project voor een nieuwe universiteitscampus voor 5000 studenten in dezelfde stad, met een dambordgevel en enorme groene schermen.

Bron: AD / Foto: Vo Trong Nghia Architectes

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: