Uitdagingsprijs groen vegetatiedak Leidschendam

Uitdagingsprijs groen vegetatiedak Leidschendam

woensdag 14 oktober 2015

Uitdagingsprijs groen vegetatiedak Leidschendam

In het voormalige raadhuis in Leidschendam vond op maandag 12 oktober de grote brainstormsessie plaats over de Duurzaamheidsagenda. Wat kunnen we nu doen om te zorgen dat Leidschendam-Voorburg een duurzame leefbare gemeente blijft, nu en in de toekomst?

Samen met inwoners, instellingen en bedrijven wil de gemeente werd gekeken naar kansen op het gebied van (alternatieve) energie, mobiliteit, afvalscheiding, water, een groenere gemeente en nog veel meer. De gemeente wil dit vastleggen in de Duurzaamheidsagenda. Deze zorgt ervoor dat er in de komende jaren concrete maatregelen worden uitgevoerd die goed zijn voor de natuur en het milieu.

Uitreiking prijzen voor duurzame initiatieven

Tijdens de brainstormsessie reikte de gemeente prijzen uit voor duurzame initiatieven. Een van die prijzen was een uitdagingsprijs voor een aantal bewoners die een groen vegetatiedak op woning of schuur laten aanleggen. De duurzame initiatieven dienen als voorbeeld om ook anderen te stimuleren duurzame maatregelen te treffen.

Duurzaamheid in dagelijks leven

Wethouder Floor Kist (duurzaamheid); "Als college verwelkomen we initiatieven en nieuwe idee├źn. We hebben de inbreng van inwoners in deze gemeente nodig om het voor elkaar te krijgen. Dus wie een goed idee heeft voor meer duurzaamheid, is van harte welkom. We kijken graag naar wat wel mogelijk is. Samen laten we zien hoe duurzaamheid past in ons dagelijks leven." Meer informatie op www.lv.nl/duurzaam .

Bron: Het Krantje / Foto: Michel Groen

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: