Groene gevels voor voormalig zwemparadijs Tropicana

Groene gevels voor voormalig zwemparadijs Tropicana

woensdag 14 oktober 2015

Groene gevels voor voormalig zwemparadijs Tropicana

Het voormalige zwemparadijs Tropicana in Rotterdam is verkocht aan BlueCity010. Dit netwerk van ondernemers en investeerders heeft met 1,7 miljoen het hoogste bod gedaan tijdens een veiling.

Op het gebouw zit een schuld van 2,2 miljoen euro, fors hoger dan het geboden bedrag. Eigenaar van Tropicana is hypotheekverstrekker Aegon. BlueCity010 wil in het pand dertig ondernemers huisvesten die op allerlei manieren Rotterdams afval verwerken tot nieuwe producten. De bedrijven zijn op elkaar aangesloten wat betreft de businessplannen, grondstoffen en reststromen.

Groene gevels

De initiatiefnemers willen het in 2010 gesloten gebouw opknappen en transparant maken. Groene gevels zorgen voor het afvangen van fijnstof, daken worden van zonnepanelen voorzien en de koeling geschiedt met Maaswater. Het gebouw wordt toegankelijk voor iedereen, ‘om te zien en te leren, hoe de duurzame stad en circulaire economie van de toekomst eruit ziet’.

Rotterdams raadslid Jos Verveen van D66 reageerde woensdag blij op het nieuws. “Onze zorg was dat er voor woningbouw zou worden gekozen, omdat dat het meeste geld oplevert. Ik ben heel blij dat een vernieuwend initiatief gewonnen heeft”, aldus Verveen.

Bron: Architectenweb / Beeld: BlueCity010

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: