Groenten verbouwen op daktuin school

Groenten verbouwen op daktuin school

maandag 2 november 2015

Groenten verbouwen op daktuin school

Een nieuwe brede en energiezuinige school is Amstelveen rijker. Woensdag werd de Brede School Roelof Venema  feestelijk geopend. De wethouders Maaike Veeningen van onderwijs (D66) en Peter Bot  van o.a. duurzaamheid (BBA)  gaven een fotocollage van de totstandkoming van het nieuwe pand en een paneel dat aangeeft hoeveel zonne-energie de 285 panelen op het dak opleveren.

Daktuin

Wethouder Peter Bot: “Bij nieuwbouw bekeek de gemeente wat de meest ideale energievoorziening is voor de behoefte aan energie. Daarbij bleek dat een transformator nodig was op het elektriciteitsnet. Een flinke investering van bijna 30.000 euro, voor de gemeente. Daarnaast betaalt de school hiervoor ook jaarlijks vastrecht.  Daarom heeft de gemeente onderzocht of een deel van de energie zelf kon worden opgewekt waardoor een transformator niet nodig was. Dat kon door zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Onderwijsgroep Amstelland wilde financieel bijdragen. Zo investeren we allebei in energiezuinig en duurzaam bouwen, de school heeft energieopbrengsten en bespaart op vastrechtkosten. Dat is slim omgaan met geld en energie.”

Volgens Veeningen is Amstelveen een ‘fantastisch mooie brede school’ rijker, met veel mogelijkheden. “Kinderen kunnen zelfs boven op het dak groente, kruiden en bloemen verbouwen in de daktuin die naast de zonnepanelen ligt. Ook kunnen leerlingen hier na school terecht.  Ik ben trots op de Amstelveense onderwijslocaties.” Schooldirecteur Lida Koetsveld bedankte alle aanwezigen voor hun betrokkenheid, inzet en de soepele samenwerking.

Bron en foto: Amstelveen Blog

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: