Wolkenkrabber met botanische daktuin voor Londen

Wolkenkrabber met botanische daktuin voor Londen

maandag 2 november 2015

Wolkenkrabber met botanische daktuin voor Londen

Renzo Piano Building Workshop heeft het ontwerp voor een nieuwe toren in Londen onthuld. Het cilindrische bouwwerk bij Paddington Station krijgt een hoogte van 224 meter en gaat een gemengd programma huisvesten. Een ander doel van het project is om de infrastructuur rond de ov-voorzieningen te verbeteren.

Koninklijke botanische tuinen

In de 65 verdiepingen tellende toren komen tweehonderd woningen, plus kantoren, winkels, restaurants en café's. Daarnaast wordt rond het gebouw nieuwe openbare ruimte ter grootte van vierduizend vierkante meter aangelegd. De toren wordt bekroond met een daktuin die is gemodelleerd naar de Koninklijke Botanische Tuinen (Kew Gardens) in de Britse hoofdstad.

Het plan is om ook de verbinding tussen het treinstation en de metrolijn te verbeteren, zodat deze plek nog meer een toegangspoort tot de stad kan worden. Met de realisatie van het plan is volgens Renzo Piano een bedrag van één miljard pond (1,37 miljard euro) gemoeid. De bouwaanvraag wordt naar verwachting volgende maand ingediend. In 2020 moet de toren er staan.

Bron: Architectenweb / Foto's: RPBW/Rendering: IDA+ (Copyright)

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: