Spijkenisse krijgt duurzaam congrescentrum voor innovatie

Spijkenisse krijgt duurzaam congrescentrum voor innovatie

vrijdag 13 november 2015

Spijkenisse krijgt duurzaam congrescentrum voor innovatie

De bouw van het duurzame conferentiecentrum Innovatiekracht bij Spijkenisse is gestart. Het gebouw moet ruimte bieden aan zakelijke evenementen voor innovatie- en duurzaamheidsontwikkeling.

Uitstraling én functie voor groendak

Het nieuwe congrescentrum krijgt verschillende duurzame elementen, zoals een groendak, een waterzuiveringsinstallatie en een biomassa-installatie die het eigen afval omzet in energie om het gebouw te verwarmen.

Naast een landelijke uitstraling, moet het groendak van mossen, grassen en planten zorgen voor een prettig klimaatbeheer en minder stookkosten. Het congrescentrum krijgt verder een 50 meter brede glaswand voor voldoende daglicht. Door de glazen gevel heeft het gebouw volgens Verwaijen geen airconditioning nodig.

Het congrescentrum moet plaats bieden aan zakelijke evenementen van bedrijven die waarde hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en op zoek zijn naar inspiratie voor innovatie. Het gebouw heeft ruimte voor groepen van 75 tot 400 personen.

Innovatie in eigen regio

“In Klarenbeek hebben wij regelmatig bedrijven uit de Randstad te gast”, zegt ondernemer Sam Verwaijen, “Het is ons een waar genoegen hen vanaf begin volgend jaar van dienst te kunnen zijn met een inspirerende voedingsbodem voor innovatie in eigen regio."

Samen met wethouder Christel Mourik van gemeente Nissewaard heeft Verwaijen de eerste spanten geplaatst voor de dakconstructie van het gebouw. Naar verwachting wordt het conferentiecentrum eind februari 2016 opgeleverd.

Bron en afbeelding: Duurzaam Bedrijfsleven

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: