Extra subsidie voor groene daken Zaanstad

Extra subsidie voor groene daken Zaanstad

woensdag 25 november 2015

Extra subsidie voor groene daken Zaanstad

De subsidiepot voor de energiezuinige woningen is alweer leeg. Zaanstad heeft in 2012 geld ontvangen van de Provincie Noord-Holland om woningen te verduurzamen, maar door de grote belangstelling is al het geld al op. Zaanstad heeft het geld via verschillende subsidieregelingen aan de inwoners beschikbaar gesteld. Alleen voor het aanleggen van groene daken kan de subsidie nog aangevraagd worden.

Ruim 200 particuliere huiseigenaren hebben al gebruik gemaakt van de regeling. Door de aanschaf van onder andere zonneboilers, combi-warmtepompen, HR ++ glas of het isoleren van de vloer, dak of spouw was de subsidiepot binnen drie maanden leeg. “Het is geweldig om te zien dat huiseigenaren volop gebruik hebben gemaakt van de subsidieregeling”, aldus wethouder ‘Duurzaamheid’ Dick Emmer (D66).

Subsidie voor groene daken

Groene daken, daken waar planten of grassen op groeien, werken isolerend en zijn daarom energiebesparend. Ook kan een groen dak nuttig zijn voor overvloedige regenval en wateroverlast. Daarnaast kan een groen dak zorgen voor minder opwarming van de stad. De subsidie voor de investeringskosten bedraagt 25%. Maar dan wel bij een bedrag tussen de €100 en €2.500.

Zaanstad hoopt dat haar inwoners de subsidieregeling gebruiken om duurzame voorzieningen aan te brengen. Voor 31 mei 2016 moeten de subsidieaanvragen worden gedaan, deze worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Voor meer informatie over de regeling kijk je op de site van Zaanstad, onder de zoekterm ‘energiezuinige woning’.

Bron: Dichtbij / Foto: Pine Berg

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: