CoP 'Meten en monitoren groenblauwe daken' van start

CoP 'Meten en monitoren groenblauwe daken' van start

dinsdag 15 december 2015

CoP 'Meten en monitoren groenblauwe daken' van start

Onlangs is de Community of Practice ‘Meten en Monitoren Groenblauwe daken’ van start gegaan. De gezamenlijke CoP van STOWA en stichting RIONED is een leergroep voor waterschappen en gemeenten met als doel kennis en ervaringen te delen en uit te dragen op het gebied van meten en monitoren aan groenblauwe daken.

Begroeide daken met extra waterberging kunnen de gevolgen van hevige buien verminderen en daarmee helpen bij de aanpassing van steden aan klimaatverandering. Het is belangrijk de effecten van groenblauwe daken via meten en monitoring goed te kwantificeren en de data om te zetten in bruikbare informatie (bijv. ten behoeve van modellering e.d.). Op die manier kunnen ze als ‘bewezen techniek’ mee worden genomen als volwaardige klimaatadaptatiemaatregelen in het beleid, naast andere maatregelen. Dit is dan ook een belangrijke achterliggende reden voor het starten van deze CoP.

Meetdaken

 Vier meetdaken vormen de basis voor de CoP: NIOO-daklab (Wageningen), Polderdak (Amsterdam), Alexandrium (Rotterdam) en Ecopannendaken (Enschede). Vertegenwoordigers van deze daken willen graag samen met andere waterschappen, gemeenten en kennisinstellingen van elkaars werkpraktijk leren en gebruik maken van aanvullende kennis uit wetenschap en kennisinstellingen.

Bron: STOWA

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: