Dafne Schippersbrug is optimale fietsverbinding

Dafne Schippersbrug is optimale fietsverbinding

woensdag 11 mei 2016

Dafne Schippersbrug is optimale fietsverbinding

Het oude schoolgebouw van OBS Montessori Oog in Al heeft plaats gemaakt voor de aanleg van de Dafne Schippersbrug. Het nieuwe schoolgebouw en de Dafne Schippersbrug zijn op bijzondere wijze met elkaar verweven: fietsers en wandelaars gaan straks over het dak van de school omhoog. De officiële opening was woensdag in bijzijn van onder andere de leerlingen.

De directeur van de school Jasper Bunt is erg tevreden met het nieuwe ontwerp: “We zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp van de school. Zo hebben we de leerpleinen, een daktuin, een keuken voor de kinderen en veel transparantie in het ontwerp kunnen toevoegen waardoor het gebouw helemaal aansluit op onze visie. Het uitgangspunt is voor ons altijd het Montessorionderwijs geweest en dat zie je terug in het resultaat.”

Het schoolgebouw is ontworpen door NEXT Architects en Rudy Uytenhaak architectenbureau en is in samenwerking met de school tot stand gekomen.

Fietsverbinding

De Dafne Schippersbrug is een optimale fietsverbinding tussen Leidsche Rijn en de stad Utrecht. De gemeente verwacht met deze verbinding nog meer inwoners te stimuleren de fiets te pakken. De bouw van de brug is inmiddels in volle gang en te volgen via www.utrecht.nl/dafne-schippersbrug 

Bron: Stadsbladutrecht.nl

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: