Den Haag: 2,5 miljoen voor duurzame maatregelen in woningen

Den Haag: 2,5 miljoen voor duurzame maatregelen in woningen

dinsdag 8 maart 2016

Den Haag: 2,5 miljoen voor duurzame maatregelen in woningen

Inwoners van Den Haag kunnen opnieuw subsidie aanvragen voor twee verduurzamende maatregelen aan de woning. De gemeente heeft geld vrijgemaakt voor dak- en vloerisolatie en voor de aanleg van groene daken. En er is subsidie beschikbaar voor duurzame initiatieven uit de buurt. Het verhogen van de duurzaamheid en toekomstbestendigheid van Haagse woningen is voor de gemeente een topprioriteit.

Een gemiddeld rijtjeshuis zonder dakisolatie stookt jaarlijks ongeveer 780 kubieke meter gas extra. Het hebben van dakisolatie kan een aanzienlijk verschil maken op de energierekening. Vanaf 2010 heeft de gemeente Den Haag het aanbrengen van dak- en vloerisolatie in de stad gesubsidieerd. Tot 2018 is een bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar om woningen beter te isoleren.

Groene daken houden niet alleen kou buiten, maar ook hitte in de zomer. Verder hebben groene daken een positieve invloed op het terugdringen van fijnstof, op de waterhuishouding en op geluidshinder. Voor deze maatregel heeft de gemeente in totaal zes ton beschikbaar.

Bron: Den Haag FM

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: