Duurzaamheidscentrum Assen van top tot teen in het groen

Duurzaamheidscentrum Assen van top tot teen in het groen

maandag 16 februari 2015

Duurzaamheidscentrum Assen van top tot teen in het groen

In het Asserbos bouwt Assen op dit moment hard aan het duurzaamheidscentrum. Op deze unieke en bijzonder vormgegeven ontmoetingsplek komt alles wat met duurzaamheid te maken heeft samen.

Groen

Het gebouw is ingebed in de aarde waarbij het groen ook doorloopt over het dak. Dit zorgt voor een uitstekende natuurlijke isolatie. ’s Zomers houdt het de warmte buiten, ’s winters wordt de opgeslagen warmte van de zomer gebruikt. Zo blijft de temperatuur het hele jaar stabiel. Ooit wel eens een blaadje aan een boom gevoeld in de zomer? De warmte wordt door planten omgezet in energie om te groeien en te overleven. Het groen op het dak zorgt er zo voor dat de warmte niet binnenkomt.

Zonnepanelen

De zon is een duurzame energiebron. Op het gebouw zijn dan ook zonnepanelen aangebracht. Het Duurzaamheidscentrum leent zich hier prima voor dankzij de hellende daken. De stralen van de zon worden hiermee omgezet in energie, die weer gebruikt kan worden in het gebouw.

Het centrum opent in september 2015 zijn deuren. De website van het duurzaamheidscentrum biedt u vast een eerste kennismaking met dit bijzondere gebouw en zijn bewoners.

Bron: Nieuwsinassen.nl

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: