Groene oase op overkapping A27

Groene oase op overkapping A27

dinsdag 8 maart 2016

Groene oase op overkapping A27

Om de A27 bij Amelisweerd te verbreden en te overkappen, moet de Koningsweg een stukje naar het zuiden worden verlegd. Dit blijkt uit de globale plannen, die de gemeente Utrecht heeft gemaakt voor de 250 meter lange kap, die over de verbrede snelweg komt te liggen. Het ontwerp is opgesteld in samenspraak met de gemeente Bunnik, de provincie en Rijkswaterstaat.

Het dak over de A27 bij Amelisweerd wordt een groene oase met fiets- en wandelpaden en moet de stad verbinden met het bos aan de andere kant van de weg.

De kosten voor de inrichting van deze zogeheten Groene verbinding worden betaald door het rijk, aldus de gemeente.

Voordelen

De Koningsweg wordt iets naar het zuiden opgeschoven, omdat deze variant meerdere voordelen heeft. Op deze manier wordt onder meer de kans vergroot dat de bomen in Markiezenbos overeind blijven en dat er een faunapassage komt.

In de plannen voor de overkapping gaat Utrecht uit van een aaneengesloten dak. De variant met een gat levert voor de omgeving meer geluid en minder inrichtingsmogelijkheden op.

Ter inzage

De bak van de A27 bij Amelisweerd wordt aan weerszijden met maximaal 15 meter verbreed. Het ontwerptracébesluit voor de A27 en A12 komt dit jaar ter inzage te liggen.

Als alles meezit, gaat de snelweg vanaf 2018-2019 op de schop. De klus moet acht jaar later geklaard zijn.

Bron: AD.nl

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: