Klimaatcafé Arnhem over Groene Daken

Klimaatcafé Arnhem over Groene Daken

dinsdag 21 maart 2017

Klimaatcafé Arnhem over Groene Daken

Graag nodigen we je uit voor het derde Klimaatcafé op 6 april, met als thema 'groene daken en gevels'.

Daken zijn over het algemeen grijs en grauw en voegen weinig toe aan de kwaliteit van het stadsklimaat. Sterker nog, conventionele daken veroorzaken hittestress in dichtbebouwde gebieden en vormen een levenloos kappenlandschap. Maar het kan ook heel anders. Daken kunnen worden omgevormd tot prachtige daknatuur. En dat is goed voor mens, plant en dier! Naast de verkoelende en isolerende werking stimuleert het de biodiversiteit in de stad en vormt het een extra waterbuffer, waardoor piekbuien minder zwaar het riool belasten. Maar hoe pak je zo’n daktransformatie aan en hoe stimuleer je ook anderen om het dakenlandschap om te toveren tot een groene, mooie en gezonde omgeving? Daar gaan we het tijdens het Klimaatcafé op 6 april over hebben.

Tijdens dit café zal Joke Hofstee (meergroenedaken.nl) vertellen over de voordelen die groene daken bieden. Jille Koop van Rooftop Revolution vertelt hoe je met crowdfunding en crowdsourcing een groene dakenbeweging op gang kunt brengen. Ook wordt de huidige Arnhemse situatie in beeld gebracht en gaan we proberen een Arnhemse groene dakenbeweging op gang te brengen. Tot slot zijn er de inmiddels bekende twee-minuten-pitches en sluiten we af met een gezellige borrel.

Datum: donderdag 6 april

Tijd: 16.30 - 18.00 uur, deuren open 16.00 uur

Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20

Entree gratis

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig heeft als doel op alle schalen van de stad (tuin, straat, buurt, wijk, bedrijventerrein) Arnhemmers te inspireren en te informeren over hoe je de stad klimaatbestendig kunt maken. Dit gaat over zowel hitte- als waterproblematiek.

Het Platform bestaat uit de volgende organisaties: Le Far West landschapsarchitectuur, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, Netwerk Groen Arnhem, Natuurcentrum Arnhem, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Rivierenland en Gemeente Arnhem.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: