Lezing: Daktuinen en beplante muren. Meer groen toepassen voor een gezonde wereld!

Lezing: Daktuinen en beplante muren. Meer groen toepassen voor een gezonde wereld!

dinsdag 5 september 2017

Lezing: Daktuinen en beplante muren. Meer groen toepassen voor een gezonde wereld!

Op maandag 11 september 20.00 komt Walter van de Werken bij Groei & Bloei in Ons Huis in Wageningen een lezing geven over daktuinen en beplante muren.

Projectadviseur dak- en gevelbegroeiing Walter van de Werken, werkzaam bij de Koninklijke Ginkel Groep, zal in zijn lezing stilstaan bij hoe we in de dagelijkse praktijk onze leefomgeving toekomstbestendig maken. In het bijzonder zal hij inzoomen op het thema dak- en gevelbegroeiing. Hij is gespecialiseerd in de aanleg van daktuinen en groene muren en komt vertellen hoe je ook op een klein oppervlak mogelijkheden kunt creëren voor een groene leefomgeving.

Gezondheid

Het groen van bomen en planten in de stad biedt meer dan alleen een fraai uitzicht. Groen is veel meer dan decoratie. Een groene omgeving verhoogt de kwaliteit van ons leven. Er is een duidelijke relatie tussen groen en gezondheid, de zogenaamde Vitamine G zoals de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek het noemt. De G staat voor Groen en Vitamine voor de positieve effecten van groen op onze gezondheid. Patiënten herstellen sneller in een groene omgeving, inwoners van groene buurten doen minder vaak een beroep op zorgfaciliteiten, werknemers van bedrijven in een groene omgeving voelen zich prettiger. Kinderen die dichter bij de natuur leven, groeien harmonieuzer op en presteren aantoonbaar beter op school. Er komen dan ook steeds meer scholen bij die ervoor kiezen om hun schoolpleinen te vergroenen.

Meer groen

Niet iedereen woont in een groene omgeving of heeft de beschikking over een huis met een tuin. Menigeen moet het doen met een balkon, terras of zelfs uitzicht op een kale muur. Ook dan zijn er mogelijkheden om een groene leefomgeving te creëren met 'groene daken', of 'groene gevels/geveltuinen'. Begroeide dakterrassen, balkons en groene gevels zorgen in de eerste plaats voor extra woongenot, maar dragen ook bij aan de biodiversiteit in de stad. Daarnaast wordt fijnstof afgevangen en heeft een groene gevel een verkoelende werking op de omgeving.

Aanvang lezing: maandag 11 sept. 20.00 uur

Adres: Harnjesweg 84, Wageningen.

Kosten: leden Groei & Bloei gratis, niet leden €3,00

Bron: Hoogenlaag.nl

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op: